بصیرت

 

براى نيل به مقام رفيع بصيرت بايد به بازسازى و اصلاح نفس خويش پرداخت. مجاهده با هواى نفسانى و تهذيب روح از زنگارهاى گناه، لطيف و شفاف ساختن آيينه دل به نور توحيد، تنها صراط مستقيمى است که “حجاب ديدگان دل” را مى گشايد و آدمى را در معرض الهامات غيبى و مقام کشف و شهود قرار مى دهد. شايد بتوان راه‌هاي زير را براي دريافت صحيح بصيرت پيشنهاد نمود:

1. توبه: اولين گام براى تهذيب نفس و تحصيل بصيرت است. توبه از تقصيرات و گناهان، بلکه از کوتاهي‌ها و جبران حق اللَّه و حق النّاس است.

2. ذکر خدا: ذکر زبانى، قلبى و عملى، موجب بصيرت مى گردد. اميرالمؤمنين(ع) مى فرمايد: «مَنْ ذکر اللَّه استبصر؛هر کسى به ياد خدا باشد، بينايى و بصيرت يابد».

3. هم نشينى با علما: مجالست با علما که موجب بصيرت و بينايى است. على(ع) مى فرمايد:«جاور العلماء تستبصر؛با دانايان بنشين تا آگاهى يابى».

4. خرد ورزى: کسى که هر خبر يا مطلبى را مى شنود، فوراً نمي‌پذيرد، بلکه پيرامون آن مى انديشد و آن را از صافى عقل و انديشه‌اش مى گذراند، بصيرت و بينايى مى يابد، چنان که آينده نگرى و به کارگيرى خرد در فرجام امور باعث بصيرت و بينايى مى گردد.

5. زهد: عدم دلبستگى به دنيا، از امورى است که باعث بصيرت مى گردد.

6. ارتباط با خدا: ازدياد معرفت به خدا، انس با قرآن و معانى و معارف آن، توسل به ائمه(ع) و مناجات با خدا در خلوت مخصوصاً نماز شب از امورى هستند که موجب بصيرت و بينايى و برخوردارى از الهامات غيبى میشود.

منابع:غررالحکم ج5 صفحه166

غررالحکم ج3صفحه387

 

  • نظر از: پشتیبانی کوثر بلاگ
    1395/08/19 @ 03:06:17 ب.ظ

    پشتیبانی کوثر بلاگ [عضو] 

    با سلام و احترام
    مطلب كوتاه و مفيدي بود ولي جسارتا غررالحكم مجموعه سخناني از حضرت علي عليه السلام است در برخي موارد مشخص نيست اين مطلب شما گزيده اي از سخنان حضرت است كه از اين كتاب انتخاب فرموده ايد يا ذيل حديث شرح داده شده است. اگر شرح است پس اصل كتاب نيست و شرح غررالحكم است. اگر خود شما مطلب را در اين كتاب مشاهده نفرموده ايد منبع مشاهده شده را ذكر بفرماييد. موفق باشيد.
    ————
    http://farakhan.kowsarblog.ir/arbaeen1
    ———–
    http://farakhan.kowsarblog.ir/arbaeen4

  • 5 stars
    نظر از: كوثر
    1395/08/16 @ 08:13:24 ب.ظ

    كوثر [عضو] 

    بسیار زیبا بود
    واقعا استفاده کردیم
    ممنون از نظرتون

نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.